середа, 18 жовтня 2017 р.

"ХАЙ КОЗАЦЬКА МУДРІСТЬ ВОСКРЕСА ЩОДНИНИ "

14   жовтня  в Україні відмічається  день українського козацтва і день Захисника Вітчизни. Ці два свята  пов’язані між собою тим, що героїчні подвиги  козаків  мають продовження  героїчної боротьби  наших воїнів  на  сході  країни. Члени  клубу   «Пізнаємо  світ прекрасного» відвідали годину історичного портрету, яка   присвячена   історичним  постатям  козацтва -  Петру  Дорошенко і   Пилипу  Орлику. Це були високоосвічені  гетьмани, які прагнули  воз’єднати  Україну,  а  П.Орлик  написав першу в світі  конституцію, витоки якої беруть початок в устрої Запорізької Січі. Книжкова викладка  "Козацькими шляхами" представила користувачам книги про славну Запорізьку Січ, про історію хороброго  козацтва.  









В будинку  культури пройшов святковий концерт, в якому взяли участь учні Варюшинської ЗОШ  і  колектив художньої самодіяльності  "Берегиня". Виступ був присвячений  українським воїнам, які віддали своє життя  захищаючи суверенітет нашої держави, і захисникам  які в холодних осінніх окопах продовжують воювати на сході України.
 Кожного дня йдучи вранці  на роботу я мимоволі затримую свій погляд на стенді, на  якому розміщені світлини загиблих наших земляків в зоні АТО.Такі різні обличчя   молоді і літні, веселі і сумні.Вони ніби промовляють нам - живіть за нас, радійте  кожному прожитому дню, будьте  здорові і щасливі.
 А вся Варюшинська   громада  бажає нашим захисникам  повернутися живими і миру нашій  Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар